Interiørarkitektens tips til materialvalg på badet

Vi har snakket med Camilla i Ramsøskar Interiørarkitekter om hvilke tips hun kan gi til deg som skal pusse opp og velge materialer til ditt nye bad.

Valg av materialer til den visuelle utformingen av badet og detaljer som fliser, farger, belysning, armaturer og baderomsmøbler kan for noen være vanskelige valg å ta når man skal pusse opp. Heldigvis har Lomundal god erfaring med dette og samarbeider med interiørarkitekter som er eksperter på nettopp dette med materialvalg og detaljer. I dette innlegget deler Camilla i Ramsøskar Interiørarkitekter sine tips til deg som skal pusse opp og velge materialer til ditt nye bad.

 

Camilla Bentzen, Interiørarkitekt MNIL, Ramsøskar.

Det å få mest mulig ut av omgivelsene er noe interiørarkitekt Camilla Bentzen og resten av gjengen i Ramsøskar svært gode til. Camilla har i tillegg til å jobbe med store prosjekter innen hotell og restaurantnæringen, også selv hatt egne prosjekter hvor hun har totalrenovert flere leiligheter, og har i den forbindelse vært å se i en rekke kjente interiørmagasiner. Med et trent øye for detaljer og et godt omdømme i bransjen var det naturlig for oss å gå til Camilla for tips til valg av visuell utforming og materialer til badet.

Planløsning

Det jeg mener er det viktigste for baderommet ditt er å få best mulig planløsning, så langt det går. I noen tilfeller har vi flere muligheter til å velge enn i andre.  Om det har seg slik at det er fleksibelt så er det viktig å først lage en liste over de tingene du aller mest trenger/ønsker deg i kronologisk rekkefølge. På denne måten kartlegger du din og eventuelt din families behov.

Lomundal tipser: Visste du  at Lomundals prosjektledere tegner opp baderommet ditt i 3D i vårt egne tegneprogram? Les mer her!

Planlegging

Noe av det første man må spørre seg selv om når man er i gang med planleggingen er om man skal ha enkel eller dobbel servant, dusj, badekar eller begge deler, skal man ha vanlig toalett eller spyle-toalett, skal vaskemaskin og tørketrommel integreres, og ikke minst hva slags belysning man ønsker. Integrert belysning kan være en fin måte å skape spill og stemning på og noe man bør tenke på tidlig i planleggingen. Indirekte belysning kan skape stemning og lyse opp områder, men vi trenger direkte belysning for å lyse opp områder hvor det er viktig med ekstra lys som vi ofte trenger på badet.

Lomundal tipser: Våre prosjektledere og elektrikere har god erfaring når det kommer til belysning, men i noen tilfeller kan det være lurt å bruke en interiørarkitekt til å få tegnet en lys-plan dersom rommets utforming er mer krevende.

Dersom du har kortsiktige eller langsiktige planer om å bo i boligen slipper også en rolle for oppussingen. Om du har planer om å bo lenge i boligen du skal pusse opp bør du også tenke på eventuelle fremtidige behov. Livet kan fort endre seg. Å pusse opp badet er kanskje den største investeringen man gjør i boligen man bor i, og da er det viktig at man tenker seg godt om og planlegger nøye.

Lomundal tipser: Lomundal har god erfaring med å jobbe med tekniske tegninger laget av interiørarkitekter og arkitekter. Vi ser at flere velger å få hjelp til den visuelle planleggingen og ønsker å bruke interiørarkitekt til materialvalgene på sitt prosjekt. Denne investeringen kan spare deg for mye tid og ikke minst får du et resultat du  er trygg på at du blir fornøyd med.

Materialvalg


Nå står materialvalget for tur. Her kommer valg av fliser, farger, armaturer, baderomsmøbler og utstyr inn. Det faste interiøret som fliser, nisjer og belysning bør man velge noe man tror man kommer til å like nå og i lang tid fremover. Her er det ikke like lett å angre seg. Dersom du ofte er spontan i interiør-valgene dine og ofte endrer stil kan det være lurt å velge malte flater i de største sonene slik at man oftere kan endre stemning med kun noen malingsstrøk med våtromsmaling. På den måten kan du være litt mer vågal i valgene dine, og ved å ha noen flislagte og noen malte områder skaper man et fint spill på badet. De løse materialene er det likevel lurt å være sikker på at man kommer til å like nå og i fremtiden da det fort kan bli kostbart å bytte baderomsmøbler og armaturer, til tross for at det lettere lar seg gjøre enn med for eksempel fliser. Det er lurt å finne inspirasjon på for eksempel pinterest og ande sosiale medier, slik at man kan se for seg drømmebadet sitt og se helheten i det man ønsker seg som igjen gir større sjanse for riktige valg.

Lomundal tipser: Bruk de ansatte i butikken for det de er verdt. Les gjerne Victorias tips til valg av baderomsinnredning her!

Bad med grønne vegger, rosa møblement og frittstående servant i messing, utført av Lomundal.

Trender

Når det kommer til trender så er det viktig å velge det du liker best. Trendene endrer seg hele tiden fra store format, til små mosaikk, til 3D fliser, stål, messing, sorte eller fargede armaturer. Det viktigste er at du velger den atmosfæren du liker om det er lyse jordtoner som gir deg ro og harmoni eller store kontraster som gir deg energi så er det viktig at du velger det som gir deg den beste romfølelsen, og det du trives mest med. Riktig belysningen kan hjelpe til med å forsterke det ene eller andre elementet i rommet og skape forskjellige stemninger selv om stilene er forskjellige. Velg den basen, de fargene og materialene du trives best med slik at du blir mest mulig fornøyd med resultatet.

Lomundal tipser: Lag deg et mood-board. Legg elementer av de forskjellige materialene du vurderer sammen på et bord, og se hva som passer sammen, og hva du ønsker mer eller mindre av. Dette er en super måte å bli enig med seg selv og de andre i familien om interiør-valgene man tar.

Lomundal bygg mood board med fliser og fargeprøver, illustrasjon

Med små grep kan man gjøre mye. Messingdetaljer en fin og enkel måte å få et litt mer ekslusivt uttrykk på. Men hvis man ønsker det røft så er stål og sorte armaturer mer passende. Her står man litt friere til å bytte om man angrer seg eller ønsker noe annet ved en senere anledning. 

Det er mange stiler å velge mellom: klassisk, romantisk, industriell, morderne osv og man må gjerne blande disse stilene som man vil. Det viktigste er som sagt å stille seg selv spørsmålet «hva er det jeg ønsker»? Det er ikke nødvendig å følge trender, det viktigste er å velge den stilen og atmosfæren du selv ønsker å være i og føler deg komfortabel med.  Trendene kommer og går og badet er kanskje det viktigste rommet å ikke velge ut ifra trendene, men ut ifra hvordan du ønsker å ha det og hva som gir deg en grunn til å bruke litt ekstra tid på badet. Til syvende og siste så har man som regel et utgangspunkt man må gå ut ifra og det er her det er viktig å planlegge og prioritere før man setter i gang.

Takk til Camilla Bentzen og hennes tips til materialvalg, vi håper de er nyttige for deg i din planlegging av ditt nye bad.

 

BESTILL GRATIS BEFARING

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.