Hva skal man velge, innebygde eller utenpåliggende armaturer?

Hva skal man velge, innebygde eller utenpåliggende armaturer?

Når man har bestemt seg for å totalrenovere badet er det mange valg man må ta. Lomundal som totalentreprenør har full kontroll på korrekt utførelse av alt som skal skje bak vegger, tak og gulv, så dette skal du som kunde få slippe å tenke på. Det er når vi kommer til det visuelle at du som kunde må tenke på hvordan du ønsker at sluttresultatet skal se ut. Et av de valgene du må ta er om blandebatteriene eller armaturene som det også heter, skal være innebyde eller utenpåliggende.

Baderomsinnredning vola Lomundal bygg mikrosement oslo vvs

Et blandebatteri på badet er ikke lenger bare en kran hvor du får varmt eller kaldt vann. Nå har blandebatteriet blitt en sentral del av interiøret, og utvalget er stort. Armaturene til badekar, dusj og servant har blitt en egen verden i seg selv. Ikke bare kan du få de i alle farger, metaller, materialer og former, men du kan også velge om du ønsker de innebygde eller utenpåliggende. Tidligere så man kanskje disse innebygde variantene mest på eksklusive hoteller og spa, men nå er det mer og mer vanlig å ha dette hjemme. Victoria fra Oslo VVS-Senter forklarer at innebygde armaturer er når den tekniske biten, selve armaturet er skjult i veggen. Like så er utenpåliggende når den er på utsiden.

Det er ingenting som er riktig eller galt, men det er litt avhengig av om det skal totalrenoveres eller ikke om man skal ha muligheten til å velge. Ønsker man innebygde armaturer må man totalrenovere. Det er viktig at man bruker en håndverker/ prosjektleder som forstår produktet og er detaljorientert slik at finishen blir riktig. I tillegg er det hensyn man må ta i forhold til plassering, da faktorer som yttervegg og frost spiller en stor rolle for korrekt utførelse og garanti. La oss nå si at man skal montere en takdusj hvor uttaket til dusjen kommer fra senter i taket, da er det viktig at man har planlagt nøye slik at man får skjult det tekniske samt skjøten mellom flisen og rør-i-rør veggboksen – og at rosetten skjuler dette. Her gjør mange feil sier Victoria.

takdusj montert av lomundal på prosjekt på nordstrand

lomundal bygg vola armaturer

Når vi spør Victoria om det er mange leverandører å velge mellom svarer hun at det blir flere og flere. Tapwell var tidlig ute med godkjent løsning og er også prisgunstige. I tillegg har Tapwell en egen lekkasje-boks, slik at man kun trenger å skru ut fire skruer for å reparere eventuelle feil, mens man med andre leverandører må åpne vegger og ned med fliser dersom en lekkasje skulle oppstå. Det er verdt å nevne at slike lekkasjer skjer ytterst sjeldent og Victoria har ikke vært borti en lekkasje på sine 11 år i butikken. Flere ønsker å gå for innebygde armaturer, og legger gjerne ekstra penger i å få det resultatet de ønsker. Dermed blir high-end leverandører som Dornbracht, Vola, og Gessi relevant å nevne da privatkundene kjøper mer og mer av disse merkene. Innebygde armaturer gir også flere muligheter med at man kan ha flere takdusjer, kroppsdyser, dyser til føtter, ja kreativiteten kan virkelig få leve seg ut her så man får satt sitt personlige preg på badet.

lomundal bygg baderom med marmorfliser og utenpåliggende armaturer fra tapwell

Hva med utenpåliggende armaturer? Det er det vi selger mest av, svarer Victoria. Men det er nok fordi man ikke trenger å totalerenovere men kun trenger å pusse opp badet eller endre detaljer for å bytte, og det kan utgjøre en stor forskjell. Her er det også et mye større utvalg, og det er rimeligere for kunden å velge utenpåliggende da det i tillegg til å være et rimeligere produkt i seg selv også er lettere og billigere å montere. Her er Hans Grohe, Korsbakken og Tapwell gode leverandører sier Victoria.

Lomudal bygg oppussing av bad oslo dobbelvask og plassbebygde møbler

Det er ikke noe riktig eller galt med å velge det ene eller andre, det avhenger mer av om man kun skal pusse opp litt eller totalrenovere, og hvilket budsjett man har satt av til prosjektet.  Dra til butikken og se på utvalet, og finn ut hva ditt behov og ønske er. Det er veldig viktig å bruke en utførende entreprenør som virkelig forstår produktene, og sørger for at alt blir koblet riktig, det er da man får et varig produkt og et bad man kan være fornøyd med i mange år fremover.

Baderomsinnredning vola Lomundal bygg mikrosement oslo vvs

BESTILL GRATIS BEFARING

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.